Najnowsze artykuły

Chińska bomba witaminowa – jagody Goji

Jagody Goji jakiś czas temu szturmem wtargnęły do polskiej kuchni i wciąż powiększa się grono ich zwolenników. W książkach kucharskich i Internecie pojawia się coraz więcej przepisów z ich wykorzystaniem. Bywają one nawet nazywane „superowocami”. Co jednak tak właściwie powoduje, że ten przysmak jest aż tak bardzo popularny?

Na duży apetyt – kuchnia gruzińska

Wielu z nas ma swoją ulubioną kuchnię, pochodzącą z konkretnego miejsca na świecie. Do najbardziej popularnych należy ta włoska, azjatycka, hiszpańska czy grecka. W ostatnich latach na polskim rynku pojawił się jednak poważny konkurent – kuchnia gruzińska.

Festiwale kulinarne – warto czy nie?

Nawet jeśli ponad wszystko uwielbiamy jakieś danie, jeśli będziemy je regularnie spożywać, najprawdopodobniej bardzo szybko nam się przeje. Dlatego tak ważna jest różnorodność. Jednak co w przypadku, jeśli wydaje nam się, że byliśmy już we wszystkich restauracjach, które zasługują na uwagę i zaczynają nam się one nudzić? Świetnym pomysłem w takiej sytuacji jest wybranie się na festiwal kulinarny.